Abonnement: Kontantkort eller Faktura

Ved valg av et mobilabonnement kan du velge mellom kontantkort, også kjent som prepay, der du betaler på forskudd, eller så har du en avtale der du betaler etterskuddsvis. Men det er noe merkelig med prissettingen.

Kontantkort

Bestiller du kontantkort gir det deg jernkontroll over utgiftene dine. Du betaler på forhånd og er kortet tomt kan du ikke bruke tjenestene lenger.
I visse tilfeller er det ganske betryggende, f.eks. når poden ikke (enda) har forståelse for at ting koster penger. Men det kan likesågreit være feilen med iOSet, f.eks. når din Apple iPhone ikke vet forskjell mellom mobilnett og Wifi.

Faktura

Har du bedre kontroll over utgiftene kan det være en fordel med faktura, gjerne med avtalegiro eller eFaktura. Også fint for de som ikke har nok plass på bankkontoen. Du får som regel bedre priser enn med kontantkort.

Merkelig?!

Bedre priser for fakturakunder enn kontantkort-kunder er merkelig. Veldig merkelig faktisk, fordi:

  1. Betaler du på forskudd gir du leverandøren kreditt. Alle kontantkort-kunder sammen leker bank og sammenlagt handler det om store summer.
  2. Betaler du på forskudd har leverandøren ingen risiko. Risikoen tar du, da det gjenstår å se om leverandøren leverer som avtalt, i stedenfor at det gjenstår å se om du klarer å betale fakturaen.
  3. Kontantkort-beløp utgår over tid. Med årene og antallet kontantkort blir dette igjen store summer. Og dette helt uten grunn. Klarer mobiloperatøren holde styr på kostnadene for faktura-kunder, bør de også klare det for kontantkort-kunder.
    Det vel ingen som ville akseptere at pengene på betalingskonto i banken ville gått ut på dato.

Og selv om mobiloperatøren stort sett ikke har noe risiko lenger, får du betale mer for tjenestene…

Posted in Mobil